Benvingudes a Cos-Territoris: Experiències col·lectives entre feminismes de sudes i nords: Experiències col·lectives entre feminismes de sudes i nords, una iniciativa que s’endinsa en les desigualtats que defineixen el nostre món actual. Vivim en un context local-global caracteritzat per profundes bretxes que afecten tots els aspectes de la societat. Volem destacar el paper crucial que les dones exerceixen en aquesta realitat: avui, nosaltres constituïm el veritable proletariat internacional i ens enfrontem al sistema capitalista, racista i patriarcal ¡juntes!

El nostre ímpetu neix amb un enfocament de gènere i drets humans i s’embarca en un viatge cap a una entesa més profunda i holística del panorama actual. Abracem perspectives decolonials, interseccionals i transformadores que transcendeixen les divisions geogràfiques, buscant co-crear coneixement i experiències que redefineixin les nostres percepcions de l’espai, el cos i les relacions entre el Sud i el Nord global.

La nostra metodologia es basa en la participació popular i col·lectiva i en la defensa de drets, cossos, territoris i de la comunitat en general. Juntes, explorarem diverses realitats, contextos i punts de vista, des de l’ entorn urbà fins al rural, des dels cossos migrants fins als autòctons, des del normatiu fins al no normatiu.

Per trobar-nos cal buscar-nos a les perifèries. Aquí, aprofundirem tant en les arrels de les crisis superposades com en les llavors de possibles solucions. El nostre objectiu és explorar nous camins, allunyats de les convencions, cap a un espai sense fronteres, on la diversitat identitària, de gènere i origen es celebri i es respecti.

Aquest recorregut abastarà àmplies zones de Catalunya, on hem identificat desafiaments relacionats amb el benestar ambiental, social i de gènere. A més, tindrà un impacte a diferents escales, establint ponts entre territoris locals i globals, acostant distàncies i teixint xarxes de resistència i resiliència col·lectiva.

¡Uneix-te a nosaltres per consolidar llaços de solidaritat per a un futur més just i equitatiu en la nostra societat!

Entre l’any 2023 i 2024 s’ham fet assemblees amb la participació de col·lectius i personas de tres provìncies de Catalunya i vam tancar amb una gran trobada a les Jornades Ecofeministes.

¿Vols saber més? Aquì tens la relatòria:

Relatòria de les Jornades Ecofeministes

Com a resultat d’aquestes trobades, anàlisi i reflexions conjuntes de col·lectius dels sudes i Nords, hem elaborat un informe. Si t’interesa saber més, pots llegir-lo aquì

Territories, amb les seves esperànces i visions de futur acofeminista. ¡No et perdis Cos-Territories El Podcast!Territories, amb les seves esperàn

Per a més informació:

Coordinació Àrea de sensibilització

sensibilitzacio@taulapermexic.org