Cargando Eventos
28
febrero

Charla con Karen Taxilaga en Universitat Rovira i Virgili

28 febrero, 2019 @ 18:30 - 20:00
  • Este evento ha pasado.
Les invitamos a la charla “Tezontepec de Aldama: la defensa de la tierra y de la vida”, por Karen Taxilaga, defensora de los Derechos Humanos y Medio Ambiente en el estado de Hidalgo, México.
Karen Izolda Taxilaga Durante defensora mexicana dels Drets Humans, els pobles indígenes i l medi ambient. Forma part de la comunitat indígena de Tezontepec de Aldama, una comunitat a la qual li han pres el seu territori comunal, on es troba el mantell freàtic més gran de la zona centre de Mèxic.
Es tracta d’una regió amb una agricultura intensiva i però també amb una contaminació alarmant. Les aigües residuals que arriben a la comunitat l’han convertit en el novè lloc nacional amb el major nombre de morts per malalties diarreiques en menors de cinc anys d’edat. I que representa una mitjana de 50 nens i nenes morts a l’any.
En la seva lluita per la defensa de la terra, els recursos naturals i les persones que hi viuen, Karen Izolda Taxilaga, que ha estat representant municipal de l’organització Unión Fuerza Indígena y Campesina, ha estat víctima de múltiples agressions que han posat en risc la seva vida.

 

Sala de Grados, Facultad de Ciencias Jurídicas, Universitat Rovira i Virgili.
Campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, Tarragona).
Jueves 28 de febrero, 18:30 horas.

http://agenda.urv.cat/agenda/show_event/32061/la-defensa-de-la-terra-i-de-la-vida.html

Detalles
Fecha: 28 febrero, 2019
Hora: 18:30 - 20:00
Categoría de EventoGeneral
Evento Etiquetas: